suplimente, shop, magazin, GetFit

Antioxidant util pentru pielea uscată şi posibil psoriazis

COMENTARIU: Aceasta pare a fi o abordare incredibil de sigură, lipsită de toxicitate, şi cu un cost relativ scăzut pentru o problemă foarte dificilă. Deşi tratamentul nu a fost folosit pentru psoriazis, se pare că ar putea fi benefic şi în acest caz, dat fiind că ambele boli au mecanisme patologice fundamentale foarte similare, crescând proliferarea celulară.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|0 Comments

Managementul psoriazisului cu extract de Aloe vera, într-o cremă hidrofilică: un studiu placebo controlat, dublu-orb

Constatările acestui studiu sugerează că extractul de Aloe vera 0.5% într-o cremă hidrofilică, este mai eficient decât placebo şi nu a prezentat efecte toxice sau orice alte efecte secundare obiective. Prin urmare, metoda poate fi considerată un tratament sigur şi alternativ pentru vindecarea pacienţilor suferinzi de psoriazis.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|Tags: , , , |0 Comments

Regresia rapidă a psoriazisului la un pacient cu boală celiacă, după dieta fără gluten

Cazul de faţă sprijină asocierea dintre BC şi psoriazis şi conceptul că psoriazisul la pacienţii cu BC poate fi îmbunătăţit prin dieta fără gluten. Studii ulterioare sunt necesare pentru a clarifica posibilele mecanisme implicate în această asociere.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|Tags: , , , |0 Comments

Debutul bolii celiace la adulţi, mascat de terapia cronică cu steroizi pentru o boală de piele

Candrina şi Di Stefano au raportat în articolul lor un caz de boală celiacă exacerbat după vindecarea bolii Cushing. Au subliniat că pacienţii cu hiperfuncţie suprarenală ar putea fi protejaţi împotriva bolilor autoimune. Apropo de acest subiect, am dori să raportăm un caz în care întreruperea terapiei cronice cu steroizi, a permis debutul bolii celiace la adulţi.

Pacienţii cu psoriazis cu anticorpi la gliadină, pot fi amelioraţi cu o dietă fără gluten

Treizeci din cei 33 de pacienţi cu AGA au finalizat perioada dietei fără gluten, după care au prezentat o scădere foarte semnificativă a mediei PASI. Aceasta a inclus o scădere semnificativă pentru cei 16 pacienţi pozitivi AGA cu histologie normală în specimenele de biopsie duodenală. Când a fost continuată dieta obişnuită, psoriazisul s-a înrăutăţit pentru 18 din cei 30 de pacienţi cu AGA care au dus la bun sfârşit perioada pe DFG. În concluzie, pacienţii cu psoriazis cu anticorpi AGA crescuţi, ar putea obţine progrese pe o dietă GF chiar dacă nu au EmA, sau dacă creşterea limfocitelor intraepiteliale duodenale este uşoară, sau aparent absentă.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|Tags: , , , |0 Comments

Semnificaţia dietei şi a factorilor asociaţi în psoriazis

Psoriazisul este o boală de piele inflamatorie mediată de celulele T, caracterizată prin hiperproliferare şi diferenţiere redusă a cheratinocitelor epidermului. În cazurile grave, boala poate avea ca rezultat un status de insuficienţă nutriţională, care poate fi chiar promovat de interacţiunile medicament-nutrient. A fost sugerat că dieta în general, cât şi compuşii alimentari individuali, ar juca un rol în etiologia şi patogeneza psoriazisului. Perioadele de post, dietele vegetariene, şi dietele bogate în acizi graşi polinesaturaţi din ulei de peşte, au fost toate asociate în unele studii cu ameliorarea.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|Tags: , , , |2 Comments

Eritem elevatum diutinum (EED) în asociere cu boala celiacă

Eritem elevatum diutinum (EED) a fost descris în asociere cu mai multe boli imunologice sau infecţioase. Descriem un pacient femeie care s-a prezentat cu EED clinic şi histologic tipic, pentru care a fost identificată anterior boala celiacă nediagnosticată. Apariţia leziunilor EED a fost precedată de dureri articulare larg răspândite. La testele extensive de laborator, singurele constatări anormale evidenţiate, erau o viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) crescută şi niveluri scăzute de hemoglobină şi acid folic.

Categories: Dermatologie|Tags: , |0 Comments

Enteropatie sensibilă la gluten asociată cu lichen simplu cronic genital

O nouă manifestare a bolii celiace cu lichen simplu cronic, care pune sub semnul întrebării maniera în care este investigat pruritul localizat. Prezentare de caz O femeie în vârstă de 49 de ani s-a prezentat la secţia de dermatologie cu un istoric de 10 ani al mâncărimilor ano-genitale. Pruritul era adeseori atât de sever, încât s-ar fi scărpinat până la sângerare. Simptomele ei au fost parţial controlate cu cremă Dermovate NN® pe durata anului anterior prezentării, dar încă aveau un impact major asupra calităţii vieţii. A negat folosirea şerveţelelor umede, săpunului sau a colanţilor şi nu avea istoric familial de atopie sau orice altă boală de piele.

Categories: Dermatologie|Tags: , , |0 Comments

Ameliorarea funcţiei renale la pacienţii cu epidermoliza buloasă după dieta fără gluten: două cazuri

Abstract Epidermoliza buloasă (EB) este o boală genetică rară, moştenită, caracterizată de un răspuns anormal al pielii şi mucoasei la traumatismele fizice. EB distrofică este adeseori asociată cu multiple complicaţii extracutanate. Aceste complicaţii implică fie ţesuturile epiteliale asociate sau alte organe. Mai specific, câteva complicaţii renale au fost descrise pentru EBD în forma recesivă, cum sunt amiloidoza, glomerulonefrita post-infecţioasă, obstrucţia tractului urinar superior şi inferior şi nefropatia-IgA (IgAN). În cazurile raportate mai jos avem doi pacienţi diagnosticaţi cu EBD care au manifestat compromiterea funcţiei renale şi proteinurie. Schimbarea dietei obişnuite, către una fără gluten a adus beneficii ambilor pacienţi, de vreme ce funcţia renală a fost recuperată, iar proteinuria rezolvată.

Categories: Dermatologie|Tags: , , , , |1 Comment

Alopecie difuză la un copil din cauza deficitului de zinc alimentar

Examinarea pielii a evidenţiat alopecie difuză interstiţială neuniformă, cu păr foarte uscat şi fără cicatrici, scalp cu aparenţă normală. Testul tragerii de păr a fost normal, cu 4 fire de păr smulse. [...]A început suplimentarea cu zinc (50 mg zilnic) timp de 6 luni, iar dieta a fost modificată. Pierderea părului s-a oprit în 3 săptămâni. Evaluarea după 4 luni nu a arătat semne de alopecie, cu aspect normal al părului.

Categories: Alopecie, Dermatologie|Tags: , , , |0 Comments
Go to Top