suplimente, shop, magazin, GetFit

Deficitul de cupru şi zinc poate cauza depresie postpartum

În orice caz, suplimentele de zinc administrate izolat pot reduce rezervele de cupru, având drept rezultat activitatea scăzută a superoxid dismutazei. Ceea ce poate determina depresie severă, care răspunde spectaculos la suplimentele alternate de cupru şi zinc. Animalele îşi consumă placenta, femeile nu o fac, fie că au sau nu naşteri vaginale sau cezariene. Prin urmare, această excelentă sursă de zinc, cupru şi fier, nu este utilizată pentru lactaţie, când necesitatea unui aport ridicat de zinc şi niveluri satisfăcătoare zinc seric, este cea mai ridicată.

Categories: Depresie, Psihiatrie|Tags: , , , , |0 Comments

Stare depresivă asociată cu intoleranţa la gluten – rezoluţia simptomelor printr-o dietă fără gluten

Profesoara de la şcoală a surprins declaraţiile ei suicidare, şi i-a anunţat părinţii apropo de îngrijorarea sa asupra stării depresive. Părinţii au trecut-o imediat înapoi pe o dietă fără gluten strictă, şi timp de o săptămână, dispoziţia sa generală s-a îmbunătăţit semnificativ, iar ideile suicidare nu mai erau verbalizate.

Categories: Depresie, Psihiatrie|Tags: , , , , |1 Comment

Seropozitivitatea toxoplasmei şi depresia: o prezentare de caz

Este prezentat un caz de depresie cu toxoplasma seropozitivă. Un pacient cu depresie a prezentat răspuns slab la antidepresive, motiv pentru care a fost investigat şi a fost găsit pozitiv la testul serologic pentru toxoplasma. Răspunsul la tratamentul cu antidepresive, s-a îmbunătăţit doar după tratamentul corespunzător pentru toxoplasma.

Tratând cu medicamente emoţiile femeilor

Cel puţin una din patru femei din America, administrează acum un tratament psihiatric, în comparaţie cu unul din şapte bărbaţi. Femeile au de două ori mai multe şanse să primească un diagnostic de depresie şi tulburare anxioasă decât au bărbaţii. [...]Creşterea prescripţiilor pentru tratamente psihiatrice, adeseori emise de către medici din alte specialităţi, creează o nouă normalitate, încurajând tot mai multe femei să caute sprijin medicamentos.

Categories: Depresie, Psihiatrie|Tags: , , , , |0 Comments

Psihologia comparativă a non-recompensei surprinzătoare

Acest efect egocentric (în mod tradiţional numit frustrare), este corelat cu activarea axei hipotalamus-hipofiză-suprarenale, [...]Se presupune că toate vertebratele au în comun mecanismele aflate la baza efectului alocentric, însă doar mamiferele posedă mecanismele aflate la baza efectului egocentric. În continuare se argumentează că la primele mamifere, mecanismele frustrării au evoluat din cele aflate la baza condiţionării fricii.

Cazul 2: Anxietate cronică şi depresie – femeie, 47 ani – Tratament ortomolecular

Cauza primordială a stării ei, era după toate probabilităţile stresul suprarenal şi aportul mineralo-vitaminic conducând la compromiterea secundară a tiroidei. De observat că unii oameni au compromisă funcţia tiroidiană, recuperabilă prin tratamentul suprarenalelor.3,9 Rezolvând aceste aspecte, a experimentat ameliorări semnificative pentru anxietate şi depresie.

Categories: Depresie, Psihiatrie|Tags: , |0 Comments

Cazul 6: Depresie cronică, femeie, 56 ani – Tratament ortomolecular

Acest client s-a luptat cu depresia încă din anii adolescenţei sale. La vârsta de 17 ani avea ruminaţie cu gânduri negative. De la vârsta de 10 ani a observat că avea schimbări de dispoziţie premenstruale precum şi dureri de cap şi migrene. Avea tulburări menstruale care sugerau un potenţial dezechilibru estrogen-progesteron. Era impasibilă cu emoţii suprimate şi iritabilitate. Avea un istoric de lungă durată al lipsei poftei de mâncare, care, determinat prin rezultatele de laborator, era cauzat de deficienţa de zinc şi fier. Era aiurită fără micul dejun. A avut deficit gestaţional de fier perseverent şi modificări post-partum incluzând anxietatea, gânduri negative, incapacitatea de a tolera stresul, plânsete, ţipete, depresie, oboseală, apatie (mai rău iarna şi înainte de menstruaţie) şi pofte dulci. Pe la 45 de ani a dezvoltat osteoartrită a degetelor şi genunchilor şi insomnie severă cu mai puţin de 4 ore de somn pe noapte. Avea predispoziţie suicidară ocazională şi disperare semnificativă. (Vezi Figura)

Categories: Depresie, Psihiatrie|Tags: , , |0 Comments

Asocierea dintre tulburarea de panică, tulburarea depresivă majoră şi boala celiacă: un posibil rol al autoimunităţii tiroidei

OBIECTIV: Evaluarea asocierii dintre boala celiacă şi tulburările specifice de anxietate şi depresie, şi identificarea potenţialelor corelaţii patogenetice comune, cu anumită consideraţie pentru funcţia tiroidei şi autoimunitate. METODE: Cazurile au inclus 36 de pacienţi celiaci adulţi, 25 de femei şi 11 bărbaţi, cu vârste între 18-64 de ani. Martorii cuprindeau 144 de subiecţi sănătoşi corelaţi după sex şi vârsta fără evidenţe clinice sau istoric familial de boală celiacă. Diagnosticul de boală celiacă a fost obţinut pe baza istoricului clinic şi criteriilor serologice. Diagnosticele psihiatrice au fost formulate folosind International Composite Diagnostic Interview, conform criteriilor DSM-IV. Tiroida a fost evaluată prin palpare, ecografie şi determinarea hormonilor tiroidieni liberi serici (Free -T4, Free-T3), hormonul stimulator al tiroidei (TSH) şi autoanticorpii antitiroidieni (anti-TPO).[...]

Categories: Depresie, Psihiatrie|Tags: , , , , |0 Comments

Boala celiacă netratată şi dezvoltarea tulburărilor psihice la copii şi adolescenţi

Din câte ştim, nu există studii bazate pe interviuri psihiatrice structurate, ce au examinat tulburările psihice asociate cu BC la copii şi adolescenţi. Descriem doi pacienţi adolescenţi care au suferit de tulburări psihice şi comportamentale grave înainte de primirea unui diagnostic de boală celiacă. În ambele cazuri statusul psihiatric s-a îmbunătăţit considerabil imediat după începerea unei diete gluten-free.

Categories: Depresie, Psihiatrie|Tags: , |0 Comments
Go to Top