suplimente, shop, magazin, GetFit

Alopecie difuză la un copil din cauza deficitului de zinc alimentar

Examinarea pielii a evidenţiat alopecie difuză interstiţială neuniformă, cu păr foarte uscat şi fără cicatrici, scalp cu aparenţă normală. Testul tragerii de păr a fost normal, cu 4 fire de păr smulse. [...]A început suplimentarea cu zinc (50 mg zilnic) timp de 6 luni, iar dieta a fost modificată. Pierderea părului s-a oprit în 3 săptămâni. Evaluarea după 4 luni nu a arătat semne de alopecie, cu aspect normal al părului.

Categories: Alopecie, Dermatologie|Tags: , , , |0 Comments

Boala celiacă şi alopecia areata: semnalarea unei noi asocieri

Boala celiacă este frecvent asociată cu alte boli autoimune, dar nu a fost niciodată menţionată în asociere cu alopecia areata. Într-o practică clinică de rutină, au fost observaţi 3 pacienţi cu o astfel de asociere. Pentru unul din pacienţi boala celiacă a fost diagnosticată după apariţia simptomelor de malabsorbţie. La cel mai tânăr pacient, un băiat în vârstă de 14 ani, dieta fără gluten a determinat regenerarea completă a scalpului şi părului de pe corp. Un program de investigaţii prospective

Categories: Alopecie, Dermatologie|Tags: , , , |0 Comments

Boala celiacă şi alopecia areata în copilărie

Raportăm asocierea dintre boala celiacă şi alopecia areata pentru doi copii, o fata în vârstă de 13 ani şi o fată de 29 luni. Ambii noştrii pacienţi aveau anticorpi endomisium tip imunoglobulină A (IgA), anticorpi antigliadină IgA şi imunoglobulină G (IgG) şi atrofie vilozitară subtotală la biopsia jejunală. Administrarea unei diete fără gluten pacienţilor noştri, a avut drept rezultat creşterea totală a părului şi îmbunătăţirea simptomelor gastrointestinale.

Categories: Alopecie, Dermatologie|Tags: , , , , |0 Comments
Go to Top