Suplimentarea cu acid docosahexaenoic şi fertilitatea masculină
Cercetătorii sunt de acord că celulele spermatice ale bărbaţilor infertili au niveluri scăzute de DHA, şi că suplimentele conţinând acid eicosapentaenoic (EPA; 20:5n-3) în combinaţie cu DHA, pot creşte în mod potenţial nivelurile DHA în celulele spermatice umane. În orice caz, suplimentele conţinând DHA, în absenţa EPA nu par a fi apte să crească nivelul DHA în celulele spermatice ale bărbaţilor infertili, sau să crească motilitatea celulelor spermatice.
Marele experiment al uleiului de peşte
Citind jurnalele medicale şi urmărind mass-media, este uşor de surprins ideea că uleiul de peşte este ceva ce orice om raţional ar trebui să folosească. Rareori poţi întâlni ceva sugerând că ar putea fi periculos. [...] Declarând EPA şi DHA ca fiind sigure, FDA a neglijat evaluarea efectelor lor antitiroidiene, imunosupresoare, lipidic peroxidante (Song et al., 2000), fotosensibilizatoare, antimitocondriale, şi depresia oxidării glucozei (Delarue et al., 2003), contribuţia lor pentru cancerul metastatic (Klieveri, et al., 2000), lipofuscinoza şi afectarea hepatică, printre alte probleme.
Ulei de peşte cu trigliceride vs. esteri etilici: un rezumat comparativ al absorbţiei, stabilităţii şi problemelor de siguranţă
Suplimentele cu ulei de peşte în forma naturală cu trigliceride (TG), oferă numeroase avantaje în comparaţie cu cele sub forma de esteri etilici (EE): uleiurile cu trigliceride sunt în totalitate sigure pentru consum, sunt în mod firesc prezente în natură, oferă absorbţie îmbunătăţită şi sunt mult mai stabile. De aceea, de vreme ce uleiurile de peşte cu trigliceride pot fi mult mai eficient absorbite, atunci pot fi potenţial mai eficiente în atingerea obiectivelor terapeutice în comparaţie cu uleiul de peşte EE. În timp ce esterii etilci (EE) sunt o sursă de acizi graşi Omega 3, cercetarea arată că nu sunt la fel de benefici ca trigliceridele (TG) şi cercetări suplimentare sunt necesare pentru evaluarea toxicităţii potenţiale.