suplimente, shop, magazin, GetFit

Asediul opioizilor alimentari – exorfinele

Inca de la inceputul anilor 80, o serie de observatii empirice legate de efectele anumitor alimente in boli psihice, precum schizofrenia si autismul, au condus la formularea de ipoteze legate de prezenta in compozitia laptelui sau fainii de grau a unor proteine precursoare de peptide opioide, cu activitate agonista sau antagonista, in forma inactiva. Ulterior, prin studii enzimatice in vitro (cu o combinatie de proteinaze si pepsina gastrica) si/sau prin studierea produsului de digestie gastrointestinala, s-au obtinut astfel de secvente peptidice biologic active.

Categories: Psihiatrie|Tags: , , , , |3 Comments

O formă rară de autism ar putea fi tratată prin dietă

Cercetătorii descoperă o formă rară de autism ereditar care ar putea fi tratată trecând pacienţii pe o dietă specială. [...] Ei au examinat de asemeni şoarecii modificaţi genetic cărora le lipsea gena BCKDK, şi au aflat că au de asemeni niveluri scăzute de BCAA. Prezentau anomalii neurologice precum convulsii, care erau complet anulate după o săptămână pe o dietă bogată în BCAA.

Deficitul de cupru şi zinc poate cauza depresie postpartum

În orice caz, suplimentele de zinc administrate izolat pot reduce rezervele de cupru, având drept rezultat activitatea scăzută a superoxid dismutazei. Ceea ce poate determina depresie severă, care răspunde spectaculos la suplimentele alternate de cupru şi zinc. Animalele îşi consumă placenta, femeile nu o fac, fie că au sau nu naşteri vaginale sau cezariene. Prin urmare, această excelentă sursă de zinc, cupru şi fier, nu este utilizată pentru lactaţie, când necesitatea unui aport ridicat de zinc şi niveluri satisfăcătoare zinc seric, este cea mai ridicată.

Categories: Depresie, Psihiatrie|Tags: , , , , |0 Comments

Sindromul Asperger şi dieta hipoalergenică

J.P. a fost iniţial diagnosticat la şcoală cu sindrom Asperger. Aceasta este o formă obişnuită de autism. Până la vârsta de trei ani şi jumătate, a fost un copil sclipitor, fără probleme comportamentale. Primele lucruri pe care le-au observat părinţii lui, în plus faţă de transformările sale sociale şi comportamentale, erau scăderea în greutate şi infecţiile repetate. Cea mai deranjantă era apariţia unor afte bucale severe, care-i limitau posibilitatea de a se hrăni.

Anticoncepţionale orale, epigenetică şi autism

Ca femei, avem de luat o decizie crucială apropo de tipul anticoncepţionalelor pe care alegem să le folosim. Deşi această cercetări sunt în faza lor de început, sunt tot mai multe dovezi că etinilestradiolul iniţiază transformări epigenetice, determinând modificări persistente în expresia genelor receptorului de estrogen, contribuind pentru riscul autismului la urmaşi.

Stare depresivă asociată cu intoleranţa la gluten – rezoluţia simptomelor printr-o dietă fără gluten

Profesoara de la şcoală a surprins declaraţiile ei suicidare, şi i-a anunţat părinţii apropo de îngrijorarea sa asupra stării depresive. Părinţii au trecut-o imediat înapoi pe o dietă fără gluten strictă, şi timp de o săptămână, dispoziţia sa generală s-a îmbunătăţit semnificativ, iar ideile suicidare nu mai erau verbalizate.

Categories: Depresie, Psihiatrie|Tags: , , , , |1 Comment

Seropozitivitatea toxoplasmei şi depresia: o prezentare de caz

Este prezentat un caz de depresie cu toxoplasma seropozitivă. Un pacient cu depresie a prezentat răspuns slab la antidepresive, motiv pentru care a fost investigat şi a fost găsit pozitiv la testul serologic pentru toxoplasma. Răspunsul la tratamentul cu antidepresive, s-a îmbunătăţit doar după tratamentul corespunzător pentru toxoplasma.

Protocol terapeutic pentru alcoolism

Niacina este cea mai importantă monoterapie pentru alcoolism, şi una dintre cele mai de încredere. Și este sigură, mult mai sigură decât oricare din medicamentele psihiatrice. Niacina nu este la fel de eficientă când alcoolicii încă mai beau, dar în câteva cazuri a scăzut consumul de alcool până la stadiul abstinenţei. Această concluzie este fundamentată pe munca depusă de mine şi colegii mei încă din 1953.

Categories: Dependenţe, Psihiatrie|Tags: , , , , |0 Comments

Tratamentul eficient al schizofreniei, necesită doze optime zilnice de vitamina B3

Poate fi de ajutor vitamina B3 în tratamentul schizofreniei acute şi cronice? Prima raportare asupra utilizării terapeutice a vitaminei B3 pentru schizofrenie, a fost prezentată în 1952 "Comitetului din Saskatchewan pentru Schizofrenie". La această întâlnire au fost prezentate 8 cazuri, fiecare demonstrând efecte favorabile prin administrarea a 1-10 g de vitamina B3, şi, în majoritatea cazurilor, cantităţi egale de vitamina C.

Îmbunătăţirea simptomelor psihiatrice după o dietă fără gluten, la un băiat cu probleme autoimune complexe

În următorii 2 ani, Chris a rămas pe o dietă fără gluten, pe care el şi familia lui au asociat-o cu dispariţia simptomelor lui psihotice. [...]La vârsta de 16 ani, după internarea lui în spital, Chris şi-a pierdut deodată auzul şi a fost echipat cu un aparat auditiv. Nivelul anticorpilor săi ANA era ridicat, şi a fost pus diagnosticul de boală autoimună a urechii interne.

Categories: Psihiatrie, Schizofrenie|Tags: , , , , |0 Comments
Go to Top