suplimente, shop, magazin, GetFit

10 substanţe naturale care ar putea ajuta vindecarea Diabetului de Tip I

Şi cu toate acestea, o mulţime de cercetări evaluate „inter pares” şi publicate, arată acum că substanţe din plante, incluzând multe găsite în alimentele consumate în mod obişnuit, sunt capabile de a stimula regenerarea celulelor beta din pancreas, şi drept urmare ar putea oferi în mod potenţial o vindecare - un cuvânt din exact patru litere (eng. cure) - în măsura în care modelul medicinei bazată pe profit, prosperă prin conceptul incurabilităţii organsimului afectat de boală, în favoarea managementului simptomelor.

Categories: Diabet de tip I, Imunologie|Tags: , , , |2 Comments

Copiii cu diabet insulino-dependent recent diagnosticat, au niveluri crescute de anticorpi la laptele de vacă

Deducem că fie şablonul consumului de lapte este alterat la copiii care vor avea diabet insulino-dependent, sau că reactivitatea lor imunologică la proteina laptelui de vacă este facilitată, sau permeabilitatea intestinului lor la proteina laptelui de vacă este mai mare decât normalul.

Suprareglajul zonulinei este asociat cu permeabilitatea intestinală crescută pentru subiecţii cu Diabet de Tip 1 şi rudele lor

Zonulina, o proteină ce modulează permeabilitatea intestinală, este suprareglată în câteva boli autoimune şi este implicată în patogeneza diabetului autoimun, în modelul animal BioBreeding/Worcester al bolii. Pentru a verifica asocierea dintre nivelurile serice de zonulină şi permeabilitatea intestinală in vivo la pacienţii cu diabet de tip 1, ambii parametri au fost investigaţi în diferite stadii ale procesului autoimun. 42% din pacienţi (141 din 339) aveau niveluri anormale de zonulină, comparativ cu martorii corelaţi după vârstă. Nivelurile crescute de zonulină, erau corelate cu permeabilitatea intestinală in vivo şi modificările expresiei genelor.

Categories: Diabet de tip I, Imunologie|Tags: , , , |0 Comments

Diabetul şi boala celiacă: un studiu clinic

Sunt descrişi paisprezece adulţi la care coexistau diabetul şi boala celiacă. Pentru niciun pacient nu a fost diagnosticată boala celiacă (confirmată de biopsie), înaintea vârstei de 28 de ani. Diabetul a fost identificat înaintea bolii celiace în toate cazurile, cu excepţia unuia singur. Controlul diabetului era foarte instabil şi în mod special punea probleme hipoglicemia, înainte de tratamentul prin dieta fără gluten. După restricţia glutenului, necesarul de insulină a crescut pentru şase pacienţi, iar controlul diabetului era mai stabil.

Categories: Diabet de tip I, Imunologie|Tags: , , , |0 Comments

Controverse sanitare asupra laptelui – Health Report

A1 şi A2 sunt nume folosite pentru a identifica diferite proteine găsite în lapte. Ideea că laptele A1 este dăunător sănătăţii a fost vehiculată de ceva timp. Unii sugerează că există o legătură între consumul de lapte şi Diabetul de Tip I precum şi alte afecţiuni. Împreună cu Profesorul Boyd Swinburn de la School of Health Sciences a Universităţii Deakin din Melbourne, dezbatem rezumatul său asupra laptelui A1/A2, pentru Autoritatea Siguranţei Alimentare a Noii Zeelande (NZFSA).

Categories: Diabet de tip I, Imunologie|Tags: , , , , |0 Comments

Boala celiacă şi Diabetul de Tip 1

Boala celiacă era considerată a fi o afecţiune rară, în care intestinul subţire al copiilor şi adulţilor a devenit intolerant la gluten din cauza dietei. Efectele în cazul copiilor ar putea fi întârzierea creşterii, iar la copii şi adulţi malnutriţia, diarea, oboseala şi chiar anemia, amenorea şi mai rar malignizarea intestinală. Şi după cum veţi auzi, s-ar putea să fie o legătură cu Diabetul de Tip 1, diabetul insulino-dependent ce debutează în copilărie ca boală autoimună.

Categories: Diabet de tip I, Imunologie|Tags: , |1 Comment
Go to Top