Mituri şi adevăruri despre divorţ şi căsătorie | psiholog Szendi Gábor
Un mariaj reuşit este mereu centrat pe soluţii, şi nu pe menţinerea autorităţii sau dominării din orgoliu, iar relaţia este mereu mai importantă decât cine are „dreptate”. Căsătoria reuşită nu este lipsită de conflicte. Posibilitatea rezolvării tuturor conflictelor, este un mit în care cred mulţi consilieri în probleme matrimoniale. Nu se poate rezolva orice conflict, dar totuşi se poate convieţui.
Confirmarea înseamnă comunicare
Voi vorbi despre confirmări, ce sunt acestea, cum funcţionează, şi de ce sunt importante. Mai întâi ce este o confirmare? Confirmarea este ceva spus sau făcut pentru a aduce la cunoştinţă cuiva, că afirmaţia sau acţiunea lui a fost observată şi înţeleasă. Iar cineva care transmite o confirmare potrivită, te face să te simţi bine.[...] Află dacă oferi confirmări adecvate. Sunt un segment important al comunicării, fără de care aceasta devine o imensă piatră de moară.
Amintiri din viitor
Doriţi să schimbaţi viitorul? Păcat de deranj, viitorul nu există. Doar prezentul poate fi schimbat, iar acesta va schimba ”viitorul”. Pentru asta să muncim. Întotdeauna, următorul minut din viaţă, în care deja am păşit.
TIMPUL: marea spaimă a omului
Spaima cea mai mare a omului, nu este diavolul, nici vreun extraterestru gelatinos, ci timpul. Timpul, fără întrerupere, curge, zboară, fuge, presează. Suntem sclavii timpului, mereu cu ochii pe dispozitivul diabolic ale carui arătătoare se deplasează nemilos înainte. Clipa pierdută, termenul limită depăşit, tinereţe irosită, vremuri fericite demult apuse, viaţă sacrificată, ultima oră.
Înţelepciunea superioară a viselor
Un alt cercetător important al viselor, elevul lui Kleitman, William C. Dement, căruia îi datorăm formularea 'somn REM', a considerat de asemeni că visele sunt bogate în semnificaţii, şi pot transmite puteri transformatoare enorme. Unul din propriile lui vise dovedeşte acest lucru:
Respectul înseamnă recunoaştere, iar recunoaşterea un drept
Am reflectat, şi cred că ar trebui să acordăm oricui respect. Indiferent de circumstanţe, de cine este acea persoană, sau de ce a făcut. Nu trebuie să fie respect pentru acţiunile sale, circumstanţe, sau pentru ce posedă. Ar trebui să fie respect pentru certitudinea că este o fiinţă umană.
Oricine poate fi sedus, nu o luaţi prea în serios!
Click pe butonul de sub video pentru subtitrare: Rom, Eng, Ita, Ger, Fra, Spa Îmi aduc aminte că în copilărie am auzit o istorie foarte amuzantă, care m-a impresionat. Am avut un unchi şi o mătuşă, pe care i-am cunoscut când aveau cam şaptezeci de ani. Şi mi-au spus că după o lungă căsătorie, în tinereţea lor au avut nişte probleme, dar au decis să rămână împreună după ce au urmărit o interpretare a "Cosi fan tutte". Ceea ce m-a făcut să cred că aceasta este o operă care ajută.
Trance / Pörgés (2005)
.– András Feldmár – Suntem cu toţii într-o stare de hipnoză şi dintre toate stările de conştiinţă posibile, noi gândim doar în una singură. Aceasta este linia pe care o considerăm normală şi prin care ne simţim bine, dacă nu ne abatem de la ea. Dacă din întâmplare, deviem un pas într-o altă direcţie, intrăm în panică şi-i înfricoşăm pe cei din jur. Pentru că în momentul abandonarii acestei realităţi, în acord cu restul omenirii se declanşează forţe colosale.
Woody Allen despre adevărul şi realitatea vieţii pe Pământ
Click pe butonul de sub video pentru subtitrare: Rom, Eng Reporter: Să vorbim despre citatul din Macbeth: ''It's all fury and sounds, and you find nothing and we all dance.'' Când aţi devenit conştient de acest lucru? Woody Allen: Am devenit conştient când eram foarte tânăr. Dar a devenit din ce în ce mai evident pe măsură ce înaintam în vârstă, că începi să te gândeşti când eşti tânăr, cât de importante sunt toate şi cum lucrurile trebuie să meargă bine, cu slujba, cariera, viaţa, alegerile tale şi toate celelalte. Iar apoi după un timp începi să realizezi că... (vorbesc de perspectiva generală aici) că până la urmă... mori, şi că în cele din urmă Soarele a ars de tot, iar Pământul... este distrus, şi eventual toate stelele şi planetele. Întregul Univers se duce, dispare şi nu mai rămâne absolut nimic, nici Shakespeare sau Beethoven, toţi dispar. Michelangelo dispare. Şi gândeşti în sinea ta,
Purcelul Prikoke
Purcelul Prikoke ARTICOLE RECOMANDATE Proudhon, despre stat Există viaţă înainte de moarte? (2002)