suplimente, shop, magazin, GetFit

Delta-Tocotrienol – Vitamina E a secolului 21

Vitamina E - capsula de aur, cel mai potent antioxidant liposolubil de care dispunem, deține un secret. S-a dovedit a fi un giuvaer nutrițional multifațetat, cu o formă foarte specifică numită delta-tocotrienol, având capacitatea remarcabilă de a scădea colesterolul, beneficii cardiovasculare potente, iar în studii de laborator efecte anticanceroase verificabile. În noile cercetări, delta-tocotrienol s-a dovedit a fi de 40 până la 60 de ori mai potent în neutralizarea radicalilor liberi decât alfa-tocoferol, cea mai comună formă de vitamina E din suplimente.

Vitamina C: un nou tratament adjuvant pentru epilepsie?

Acidul ascorbic, un antioxidant și donor de electroni acumulat în sistemul nervos central, pare a contribui la diminuarea reacțiilor stresului oxidativ din creier, și cooperează cu alți antioxidanți precum alfa-tocoferol. Transportată cu ușurință prin bariera hematoencefalică, s-a dovedit că vitamina C reduce afectarea hipocampului în timpul crizelor. Funcție de tipul crizelor, are în mare parte activitate inhibitoare și scade chiar și mortalitatea. În plus, vitamina C acționează ca factor neuroprotector consolidând membranele celulare și scăzând peroxidarea lipidică.

Diferenţa mai puţin cunoscută dar crucială dintre folat şi acidul folic

Mulţi specialişiti chiar ar argumenta că folatul şi acidul folic sunt esenţialmente acelaşi nutrient. În timp ce acidul folic este adeseori considerat a fi o formă suplimentară a folatului, există o diferenţă importantă între aceşti doi importanţi compuşi. Pentru femeile trecute de vârsta natalităţii, şi pentru bărbaţi în general, formele sintetice ale acestui nutrient nu sunt necesare, şi ar putea fi chiar periculoase.

Categories: Suplimente|Tags: , , , , |1 Comment

Tratamentul bolilor critice cu doze crescute (megadoze) de vitamina C

Cele mai multe mamifere pot sintetiza vitamina C, şi sunt capabile să crească producţia de câteva ori mai mult, în conformitate cu necesarul care ar putea rezulta în asociere cu un răspuns inflamator acut, provocat de exemplu de o infecţie, un efect toxic sau o traumă. În orice caz, oamenilor le lipseşte o anumită enzimă necesară pentru sinteza vitaminei C, şi sunt prin urmare dependenţi de aportul alimentar. Acest „defect genetic” determină un risc pentru deficit, care se manifestă îndeosebi când bolile grave, acute sau cronice cresc acest necesar.

Quercitina, proprietăţi antihistaminice, antioxidante şi antiinflamatoare

Quercitina este un flavonoid care a făcut obiectul a zeci de lucrări ştiinţifice de-a lungul ultimilor treizeci de ani. Se pare că are mai multe efecte benefice asupra sănătăţii umane, inclusiv protecţia cardiovasculară, activitatea anticanceroasă, antiulceroasă, precum şi antialergică, antivirală şi antiinflamatoare.

Biodisponibilitatea diferitelor forme de vitamina C (Acid Ascorbic)

Pe piaţa în continuă creştere a suplimentelor alimentare, este posibil să găsim vitamina C sub diverse forme, multe având diferite specificaţii privind biodisponibilitatea sau eficienţa. Biodisponibilitatea se referă la gradul în care un nutrient (sau medicament), este disponibil după ce a fost administrat, pentru ţesutul vizat. Am revăzut literatura despre rezultatele cercetării ştiinţifice, asupra biodisponibilităţii diferitelor forme de vitamina C.

Dozele non-fiziologice de niacină (acid nicotinic), provoacă hiperhomicisteinemie pentru şobolanii Sprague-Dawley

Suplimentarea cu niacină a avut drept rezultat o creştere semnificativă a nivelurilor plasmatice şi urinare de homocisteină totale; această creştere a fost suplimentar accentuată în prezenţa unei diete cu aport ridicat de metionină. Hiperhomocisteinemia a fost însoţită de o scădere semnificativă a concentraţiilor plasmatice ale vitaminelor B6 şi B12, cunoscute drept cofactori pentru metabolismul homocisteinei.

Categories: Suplimente|Tags: , , , , |0 Comments

Creşterea anabolismului cu enzime

Atât în cazul pacienţilor cu cancer, cât şi al atleţilor cu antrenament intensiv, a fost prevenită pierderea suplimentară a masei musculare. A fost descoperit un beneficiu suplimentar al enzimelor: au îmbunătăţit vizibil digestia şi absorbţia nutrienţilor din alimente, cea ce a conservat de asemeni masa musculară la pacienţii canceroşi, în timp ce la atleţi, a accelerat ritmul creşterii musculare.

Categories: Suplimente|Tags: , , , , |3 Comments

Suplimente pentru recuperarea postoperatorie

Scopul acestor informaţii este creşterea procentului de vindecare şi reducerea formării cicatricilor. Persoanele care urmează regulat acest program, se vindecă mai repede decât ar face-o în mod obişnuit, cu mai puţină durere şi tumefiere, şi mai puţine complicaţii. Este recomandat să începeţi programul de suplimentare cu 2 săptămâni ÎNAINTE de operaţie, şi să continuaţi timp de 2-4 săptămâni DUPĂ.

Categories: Suplimente|Tags: , , , , |0 Comments

Acidul lipoic ajută la restabilirea şi sincronizarea „ceasului biologic”

Capacitatea acidului lipoic de a restaura un ritm circadian normalizat animalelor care îmbătrânesc, ar putea explica valoarea sa aparentă pentru atât de multe funcţii biologice importante, începând cu rezistenţa la stres şi continuând cu funcţia cardiacă, echilibrul hormonal, performanţa musculară, metabolismul glucozei şi procesul îmbătrânirii.

Categories: Suplimente|Tags: , , , , |0 Comments
Go to Top