suplimente, shop, magazin, GetFit

Antioxidant util pentru pielea uscată şi posibil psoriazis

COMENTARIU: Aceasta pare a fi o abordare incredibil de sigură, lipsită de toxicitate, şi cu un cost relativ scăzut pentru o problemă foarte dificilă. Deşi tratamentul nu a fost folosit pentru psoriazis, se pare că ar putea fi benefic şi în acest caz, dat fiind că ambele boli au mecanisme patologice fundamentale foarte similare, crescând proliferarea celulară.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|0 Comments

Managementul psoriazisului cu extract de Aloe vera, într-o cremă hidrofilică: un studiu placebo controlat, dublu-orb

Constatările acestui studiu sugerează că extractul de Aloe vera 0.5% într-o cremă hidrofilică, este mai eficient decât placebo şi nu a prezentat efecte toxice sau orice alte efecte secundare obiective. Prin urmare, metoda poate fi considerată un tratament sigur şi alternativ pentru vindecarea pacienţilor suferinzi de psoriazis.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|Tags: , , , |0 Comments

Regresia rapidă a psoriazisului la un pacient cu boală celiacă, după dieta fără gluten

Cazul de faţă sprijină asocierea dintre BC şi psoriazis şi conceptul că psoriazisul la pacienţii cu BC poate fi îmbunătăţit prin dieta fără gluten. Studii ulterioare sunt necesare pentru a clarifica posibilele mecanisme implicate în această asociere.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|Tags: , , , |0 Comments

Debutul bolii celiace la adulţi, mascat de terapia cronică cu steroizi pentru o boală de piele

Candrina şi Di Stefano au raportat în articolul lor un caz de boală celiacă exacerbat după vindecarea bolii Cushing. Au subliniat că pacienţii cu hiperfuncţie suprarenală ar putea fi protejaţi împotriva bolilor autoimune. Apropo de acest subiect, am dori să raportăm un caz în care întreruperea terapiei cronice cu steroizi, a permis debutul bolii celiace la adulţi.

Pacienţii cu psoriazis cu anticorpi la gliadină, pot fi amelioraţi cu o dietă fără gluten

Treizeci din cei 33 de pacienţi cu AGA au finalizat perioada dietei fără gluten, după care au prezentat o scădere foarte semnificativă a mediei PASI. Aceasta a inclus o scădere semnificativă pentru cei 16 pacienţi pozitivi AGA cu histologie normală în specimenele de biopsie duodenală. Când a fost continuată dieta obişnuită, psoriazisul s-a înrăutăţit pentru 18 din cei 30 de pacienţi cu AGA care au dus la bun sfârşit perioada pe DFG. În concluzie, pacienţii cu psoriazis cu anticorpi AGA crescuţi, ar putea obţine progrese pe o dietă GF chiar dacă nu au EmA, sau dacă creşterea limfocitelor intraepiteliale duodenale este uşoară, sau aparent absentă.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|Tags: , , , |0 Comments

Semnificaţia dietei şi a factorilor asociaţi în psoriazis

Psoriazisul este o boală de piele inflamatorie mediată de celulele T, caracterizată prin hiperproliferare şi diferenţiere redusă a cheratinocitelor epidermului. În cazurile grave, boala poate avea ca rezultat un status de insuficienţă nutriţională, care poate fi chiar promovat de interacţiunile medicament-nutrient. A fost sugerat că dieta în general, cât şi compuşii alimentari individuali, ar juca un rol în etiologia şi patogeneza psoriazisului. Perioadele de post, dietele vegetariene, şi dietele bogate în acizi graşi polinesaturaţi din ulei de peşte, au fost toate asociate în unele studii cu ameliorarea.

Categories: Dermatologie, Psoriazis|Tags: , , , |2 Comments

Administrarea de inositol unui pacient cu tulburare bipolară şi psoriazis: o prezentare de caz

Această raportare de caz confirmă eficienţa tratamentului cu inositol pentru un pacient cronic cu tulburare bipolară I şi psoriazis în formă severă. Tratamentul ei cu litiu era sistat din cauza exacerbării psoriazisului şi a fost administrat inositol. Efectul pozitiv remarcat al inositolului a fost observat prin stările ei stabile din ultimii 4 ani, absenţa leziunilor psoriatice, ceea ce a condus la o calitate îmbunătăţită a vieţii pacientului.

Go to Top