suplimente, shop, magazin, GetFit

Antioxidant util pentru pielea uscată şi posibil psoriazis

proliferarea; ihtioza; lamelară, piele; uscată

antioxidant; piele uscată; ihtioza; fibroblaste

Antioxidantul n-acetilcisteină (NAC) are capacitatea de a scădea proliferarea celulelor pielii. Autorii au avut un pacient cu o formă severă de uscare a pielii numită ihtioza lamelară, tratată satisfăcător cu N-acetilcisteină. NAC este un tiol care reacţionează cu intermediarii reactivi oxidativi, şi completează cisteina intracelulară necesară producţiei de glutation, un antioxidant endogen.

Cercetătorii au folosit o emulsie de tip apă în ulei conţinând 10% NAC. Placebo era compus din aceeaşi emulsie fără NAC.

Pacientul a aplicat crema cutanat, de două ori pe zi. NAC este instabil şi tinde să scindeze, eliberând compuşi cu sulf. Emulsia tip apă în silicon îmbunătăţeşte stabilitatea şi reduce mirosul neplăcut. Studii recente arată că NAC suprimă proliferarea fibroblastelor.

Lancet 27 Noiembrie,1999 Volumul 354 Numărul 9193

COMENTARIU: Aceasta pare a fi o abordare incredibil de sigură, lipsită de toxicitate, şi cu un cost relativ scăzut, pentru o problemă foarte dificilă. Deşi tratamentul nu a fost folosit pentru psoriazis, se pare că ar putea fi benefic şi în acest caz, dat fiind că ambele boli au mecanisme patologice fundamentale foarte similare, crescând proliferarea celulară.

SURSA: Antioxidant Useful For Dry Skin and Possibly Psoriasis

ARTICOLE RECOMANDATE

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.