suplimente, shop, magazin, GetFit

Manie ca prima manifestare a bolii Wilson

Autorii raportează cazul unui pacient cu boală Wilson a cărui manifestare iniţială era un episod maniacal urmat de depresie. Tremorul membrelor superioare a apărut la un an după debutul simptomelor. Diagnosticul de boală Wilson a fost stabilit la 3 ani după ce au apărut primele simptome, pe baza tabloului psihiatric, identificarea inelelor Kayser-Fleischer şi rezultatele testelor de diagnosticare indicând boală hepatică cronică şi exces de cupru.

Categories: Psihiatrie, Tulburarea bipolară|Tags: , , , |0 Comments

Pseudodemenţă la o femeie de 21 de ani cu tulburare bipolară şi deficit de vitamina B12 şi folat

O femeie în vârstă de 21 de ani, despre care se ştia că suferă de tulburare bipolară tipul I, a dezvoltat caracteristici de pseudodemenţă. După răspunsul iniţial imediat la tratamentul cu antidepresive, a urmat o recurenţă prematură a declinului cognitiv. Analizele de sânge au confirmat o anemie microcitică şi deficit de vitamina B12 şi folat. A urmat o rezoluţie spectaculoasă a afectării cognitive după suplimentarea

Categories: Psihiatrie, Tulburarea bipolară|Tags: , |0 Comments

Markeri de intoleranţă la gluten în mania acută: un studiu longitudinal

Niveluri crescute de anticorpi la gliadină, provenită din gluten-proteina grâului, au fost raportate în studii transversale pentru schizofrenie şi tulburarea bipolară. Am examinat longitudinal nivelurile reactivităţii anticorpilor la gliadină în mania acută. Eşantionul a inclus 60 de indivizi evaluaţi pe durata unei internări pentru manie acută, 39 urmăriţi la 6 luni, şi un eşantion de 143 de pacienţi martori non-psihiatrici. Anticorpii la gliadină au fost măsuraţi prin imunoevaluare enzimatică.

Dieta ketogenică pentru tulburarea bipolară tipul II

Tratamentele stabilizatoare de dispoziţie încununate de succes, reduc sodiul intracelular într-o manieră dependentă de activitate. Acest lucru poate fi de asemeni obţinut prin acidifierea sângelui, după cum este cazul dietei ketogenice. Două femei cu tulburare bipolară tipul II au fost capabile să menţină cetoza pe intervale de timp prelungite (2 şi respectiv 3 ani).

Administrarea de inositol unui pacient cu tulburare bipolară şi psoriazis: o prezentare de caz

Această raportare de caz confirmă eficienţa tratamentului cu inositol pentru un pacient cronic cu tulburare bipolară I şi psoriazis în formă severă. Tratamentul ei cu litiu era sistat din cauza exacerbării psoriazisului şi a fost administrat inositol. Efectul pozitiv remarcat al inositolului a fost observat prin stările ei stabile din ultimii 4 ani, absenţa leziunilor psoriatice, ceea ce a condus la o calitate îmbunătăţită a vieţii pacientului.

Analize de laborator pentru schizofrenie şi tulburarea bipolară

Analize schizofrenie si TAB: criptopirolii urinari (piroluria), cuprul seric şi ceruloplasmina serică, analiza minerală a parului, acizii graşi esenţiali serici, testarea urinară indusă a metalelor grele, ecologia intestinala, intolerantele alimentare, analiza acizilor organici, profilul ecologiei microbiene gastrointestinale, testarea prin eliminare /provocare şi testarea IgG a intoleranţelor alimentare,

Markeri de intoleranţă la gluten şi boală celiacă în tulburarea bipolară

Imunosensibilitatea crescută la gluten-proteinele alimentare a fost semnalată în schizofrenie, dar nu a fost studiată în tulburarea bipolară. În acest studiu, analizăm nivelul raspunsului anticorpilor la gliadină, gliadină deamidată, transglutaminază tisulară (tTG), la cei cu tulburare bipolară, şi comparăm aceste rezultate cu cele ale persoanelor care nu au vreun precedent de boală psihică.

Categories: Psihiatrie, Tulburarea bipolară|Tags: , , |0 Comments

Activarea imună de către antigenii caseinei alimentare în tulburarea bipolară

Inflamaţia şi alte procese imune sunt tot mai frecvent corelate cu bolile psihice. Declanşatorii antigenici specifici tulburării bipolare nu sunt încă definiţi. Am testat dacă anticorpii împotriva caseinei bovine erau asociaţi cu tulburarea bipolară şi dacă pacienţii au recunoscut epitopi diferiţi ai proteinei de caseină decât martorii.

Categories: Psihiatrie, Tulburarea bipolară|Tags: , , |0 Comments
Go to Top