suplimente, shop, magazin, GetFit

Quercetin: un flavonoid cu potenţial pentru tratamentul astmului

Quercetin este un flavonoid prezent în mod natural în multe fructe şi legume, şi s-a demonstrat că exercită efecte biologice multiple în modelele experimentale, incluzând reducerea simptomelor semnificative ale astmului: hiperactivitate bronşică, producţie de mucus şi inflamarea căilor respiratorii. În acest rezumat, discutăm rezultatele din literatură care exemplifică potenţialul quercitinei pentru tratamentul astmului şi complicaţiile lui.

Categories: Astm, Imunologie|Tags: , , , , |0 Comments

O asociere excepţională a tiroiditei, bolii Addison, insuficienţei ovariene şi bolii celiace la o femeie tânără

Prezentăm aici o femeie în vârstă de 23 de ani, cu un diagnostic de hipotiroidism din cauza tiroiditei Hashimoto, bolii autoimune Addison şi insuficienţa ovariană prematură spontană, cariotipic normală.[...] Pe o dietă fără gluten, pacienta a prezentat o îmbunătăţire clinică apreciabilă, însoţită într-un interval de 3 luni de o scădere progresivă a necesarului pentru terapia de substituţie tiroidiană şi suprarenală.

10 substanţe naturale care ar putea ajuta vindecarea Diabetului de Tip I

Şi cu toate acestea, o mulţime de cercetări evaluate „inter pares” şi publicate, arată acum că substanţe din plante, incluzând multe găsite în alimentele consumate în mod obişnuit, sunt capabile de a stimula regenerarea celulelor beta din pancreas, şi drept urmare ar putea oferi în mod potenţial o vindecare - un cuvânt din exact patru litere (eng. cure) - în măsura în care modelul medicinei bazată pe profit, prosperă prin conceptul incurabilităţii organsimului afectat de boală, în favoarea managementului simptomelor.

Categories: Diabet de tip I, Imunologie|Tags: , , , |2 Comments

Exacerbarea bolii celiace după vindecarea sindromului Cushing

Exacerbarea bolii tiroidei autoimune la pacienţii cu anticorpi antitiroidă după vindecarea sindromului Cushing, a fost deja caracterizată ca un exemplu al interacţiunii dintre sistemele endocrine şi imune [4]. În opoziţie, ameliorarea disfuncţiei tiroidiene, posibil din cauza modulării sistemului imun după introducerea substituţiei cu steroizi la pacienţii cu boală Addison şi tiroidită autoimună este un alt efect bine cunoscut al cortisolului [5].

Insomnia şi alergia la laptele de vacă la sugari

Este prezentat un grup de 8 copii (şase băieţi şi două fete, cu vârste între 7 şi 46 de săptămâni), pentru care era suspectată o legătură de cauzalitate între alergia laptelui de vacă şi insomnia cronică. Au fost trimişi din cauza episoadelor de trezire şi plâns ce apăreau începând cu primele zile de viaţă, în timpul orelor de somn. În timpul unei nopţi obişnuite, dormeau aproape 4.5 ore şi îşi trezeau părinţii de aproape 5 ori. Plângeau mult în timpul zilei şi erau descrişi ca agitaţi. Doi copii au fost trataţi cu fenotiazină fără îmbunătăţiri. Nu a fost găsită nicio cauză pentru insomnia cronică în timpul unei investigaţii medicale şi psihologice tipice.

Categories: Imunologie|Tags: , , |0 Comments

Puţină lumină asupra intestinului permeabil. Legătura cu antrenamentul. Plus: 20 de lucruri pe care ar trebui să (nu) le faci, pentru a proteja şi restaura integritatea barierei intestinale

Certitudinea că "un intestin permeabil" este ca o uşă deschisă nu doar pentru toxinele exogene sau bacteriile vii, dar de asemeni pentru 'excreţiile lor endotoxice', nu este pentru voi o noutate. De fapt, este de asemeni motivul pentru care doreşti fie să previi de la bun început creşterile patologice ale permeabilizării intestinale, şi/sau să (re)etanşezi intestinul cât mai repede posibil după antrenamente. În aceste privinţe, sunt trei strategii fundamentale şi uşor implementabile care ar trebui întotdeauna folosite, înainte chiar de a te gândi la utilizarea de suplimente specifice:

Categories: Imunologie|Tags: , , , , |1 Comment

Consumul zilnic al uleiului de măghiran, ameliorează starea de sănătate a pacienţilor cu astm

Medicina populară afirmă că unele alimente pot îmbunătăţi starea de sănătate a pacienţilor cu astm, exemplele fiind uleiurile din seminţe de măghiran şi de lăptuci. Studiul de faţă a avut drept scop investigarea efectului acestor uleiuri asupra astmului. Un grup de 30 de pacienţi cu astm (15 femei şi 15 bărbaţi) în vârsta de 42.6±1.84 ani, a fost ales dintre pacienţii externi ai Spitalului Universităţii Tanta, Egipt. Toţi pacienţii au fost diagnosticaţi conform funcţiilor pulmonare, variabilelor serice şi semnelor clinice, ca fiind astmatici.

Categories: Astm, Imunologie|Tags: , |0 Comments

Boala pulmonară indusă de lapte la sugari (sindromul Heiner)

Sindromul Heiner (SH) este o boală pulmonară cauzată de hipersensibilitatea alimentară ce afectează în principal sugarii, şi este în mare parte cauzată de laptele de vacă (LV). Doar câteva raportări au fost publicate, cea ce ar putea fi din cauza diagnosticării eronate. Revedem aici o serie de opt cazuri. Când au fost prima dată diagnosticaţi, aveau vârsta între 4 şi 29 luni.

Categories: Imunologie|Tags: , , , , |0 Comments

Hemosideroza pulmonară asociată cu boala celiacă: îmbunătăţirea după o dietă fără gluten

Hemosideroza pulmonară este o boală gravă şi potenţial fatală, cu afectare îndeosebi în perioada copilăriei şi adolescenţei. Se manifestă când apare extravazarea sângelui din capilarele alveolare, în ţesutul pulmonar. În consecinţă hemoglobina este transformată în hemosiderină, care este fagocitată de către macrofage, producând un răspuns inflamator cronic.

Categories: Imunologie|Tags: , , , , |0 Comments

Boala celiacă la adulţi, cu anticorpi de receptori de acetilcolină pozitivi miastenia gravis

Boala celiacă a fost asociată cu unele maladii autoimune. Un bărbat în vârsta de 40 de ani, sportiv de performanţă activ cu boală celiacă, a răspuns la o dietă fără gluten, dar a dezvoltat slăbiciune motoare, cu anticorpi de receptori de acetilcolină pozitivi miastenia gravis, o maladie raportată cu o prevalenţă de 1 la 5000. Această posibilă asociere între miastenia gravis şi boala celiacă a fost ulterior explorată în studii serologice.[...] Boala celiacă şi miastenia gravis s-ar putea manifesta simultan mai frecvent decât se estimează la ora actuală.

Categories: Imunologie|Tags: , , , |2 Comments
Go to Top