suplimente, shop, magazin, GetFit

Quercetin: un flavonoid cu potenţial pentru tratamentul astmului

Quercetin este un flavonoid prezent în mod natural în multe fructe şi legume, şi s-a demonstrat că exercită efecte biologice multiple în modelele experimentale, incluzând reducerea simptomelor semnificative ale astmului: hiperactivitate bronşică, producţie de mucus şi inflamarea căilor respiratorii. În acest rezumat, discutăm rezultatele din literatură care exemplifică potenţialul quercitinei pentru tratamentul astmului şi complicaţiile lui.

Categories: Astm, Imunologie|Tags: , , , , |0 Comments

Consumul zilnic al uleiului de măghiran, ameliorează starea de sănătate a pacienţilor cu astm

Medicina populară afirmă că unele alimente pot îmbunătăţi starea de sănătate a pacienţilor cu astm, exemplele fiind uleiurile din seminţe de măghiran şi de lăptuci. Studiul de faţă a avut drept scop investigarea efectului acestor uleiuri asupra astmului. Un grup de 30 de pacienţi cu astm (15 femei şi 15 bărbaţi) în vârsta de 42.6±1.84 ani, a fost ales dintre pacienţii externi ai Spitalului Universităţii Tanta, Egipt. Toţi pacienţii au fost diagnosticaţi conform funcţiilor pulmonare, variabilelor serice şi semnelor clinice, ca fiind astmatici.

Categories: Astm, Imunologie|Tags: , |0 Comments

Riscul crescut de boală celiacă şi astm este confirmat

Un nou studiu apărut din Suedia confirmă că astmul este un factor de risc pentru boala celiacă şi viceversa. Astmul este o condiţie inflamatorie cronică a plămânilor caracterizată de accese de wheezing şi tuse cu dificultatea recuperării respiraţiei. Poate fi fatală, iar incidenţa este în creştere. Are factori de risc genetici şi de asemeni declanşatori de mediu, în special alergii. Probabil este o altă formă de boală autoimună declanşată la indivizii susceptibili genetic.

Categories: Astm, Boala celiacă, Imunologie|Tags: , , |0 Comments
Go to Top