suplimente, shop, magazin, GetFit

Cărbunele activ – efecte și beneficii pentru sănătate

Autoritățile au aprobat cărbunele activ doar pentru tratamentul de urgență al supradozelor medicamentoase sau intoxicațiilor. Însă având în vedere puternicele sale proprietăți detoxifiante, unii susținători au propus cărbunele activ ca tratament pentru o listă tot mai mare de afecțiuni.

Expunerea la mucegaiuri

Expunerea la mucegaiuri este un alt factor în general nerecunoscut care poate cauza sau contribui pentru o gamă largă de probleme de sănătate. Mucegaiurile produc micotoxine, care sunt în general compuşi chimici toxici cu o varietate de influenţe negative, incluzând pe aceea de a fi imunosupresoare şi neurotoxice. Expunerea la mucegaiuri ar trebui avută în vedere în orice condiţie medicală cronică, incluzând sindromul oboselii cronice (SOC).

Categories: Toxicologie|Tags: , , , |0 Comments

Excesul de cupru: simptome, diagnostic şi factori de risc

În timp ce deficitul de cupru este relativ rar, excesul de cupru (hipercupremia) este surprinzător de comun. Excesul de cupru este o condiţie existentă predominant la femei. De exemplu, dintre femeile diagnosticate cu depresie majoră, 45% au niveluri excesive de cupru, în timp ce doar 3% dintre bărbaţii cu depresie majoră au exces de cupru. Această diferenţiere pe sexe, este cauzată de estrogenul care determină o creştere a nivelurilor de cupru. Nivelurile excesive de cupru cresc pe cele de norepinefrină, cauzând anxietate şi stres oxidativ.

Categories: Toxicologie|Tags: , , , , |0 Comments

Intoxicaţia cu mercur: un caz atipic de poliartrită

Intoxicaţia cu mercur are simptome nespecifice şi un debut lent. [...]Pacientul nostru a avut o expunere evidentă împreună cu familia. După primele sale dureri de piept şi dificultăţi de respiraţie, a început să manifeste simptome caracteristice intoxicării acute cu mercur. Poliartrita este una dintre acestea, şi pare a fi declanşată după expunere.

Excesul de cupru (toxicitatea lui): implicaţii psihologice pentru copii, adolescenţi şi adulţi

În ultimii 20 de ani, datele din analiza minerală tisulară a părului copiilor, adolescenţilor şi adulţilor (în special femeile), indică excesul de cupru (sau în unele cazuri, toxicitatea cuprului) ca un factor major asociat cu multe din aceste tulburări psihologice. Manifestările acestor probleme diferă la copiii preşcolari şi cei din şcoala elementară, adolescenţi şi adulţi. Unul din sindroamele majore cu care excesul de cupru este asociat la copiii tineri, este Tulburarea Deficitului de Atenţie (ADD). Excesul de cupru poate fi asociat ADD-ului cu şi fără hiperactivitate.

Categories: Psihiatrie, Toxicologie|Tags: , , , , |0 Comments

Stresul oxidativ indus de către plumb, scade eficienţa barierei hematoencefalice

Plumbul este un binecunoscut compus neurotoxic, în special pentru copii. S-a constatat că la copiii care sunt expuşi intoxicaţiilor cu plumb, prezenţa unor concentraţii reduse chiar şi de 10 μg/dL în sânge, determină punctaje semnificativ mai reduse în testele standardizate. De asemeni au fost făcute legături cu tulburarea deficitului de atenţie şi hiperactivitate (ADHD). La ora actuală, efectul plumbului asupra SNC este bine cunoscut. În orice caz, din cauză că realmente nimic nu se cunoaşte despre efectul lui asupra barierei hematoencefalice (BHE), acesta a fost obiectivul acestui studiu.

Go to Top