suplimente, shop, magazin, GetFit

Semnificaţia dietei şi a factorilor asociaţi în psoriazis

AUTOR: Dr. M. Wolters

Rezumat

Psoriazisul este o boală de piele inflamatorie mediată de celulele T, caracterizată prin hiperproliferare şi diferenţiere redusă a cheratinocitelor epidermului. În cazurile grave, boala poate avea ca rezultat un status de insuficienţă nutriţională, care poate fi chiar promovat de interacţiunile medicament-nutrient. A fost sugerat că dieta în general, cât şi compuşii alimentari individuali, ar juca un rol în etiologia şi patogeneza psoriazisului. Perioadele de post, dietele vegetariene, şi dietele bogate în acizi graşi polinesaturaţi din ulei de peşte, au fost toate asociate în unele studii cu ameliorarea. Cea mai probabilă explicaţie este a cantităţii scăzute de acid arahidonic şi a aportului crescut de acid eicosapentaenoic, având drept rezultat un profil modulat al eicosanoizilor. În orice caz, doar unul din patru studii controlate au demonstrat beneficii ale acizilor graşi omega 3 în comparaţie cu placebo. Unii pacienţi cu psoriazis sunt sensibili la gluten şi ar putea avea de câştigat printr-o dietă fără gluten. Forma activă de vitamina D prezintă efecte anti-proliferative şi imunoreglatoare, despre care s-a demonstrat că ar fi utile în tratamentul psoriazisului.

dieta vegetariană; vegană; intoleranţa alimentară; psoriazisul

SURSA: The significance of diet and associated factors in psoriasis

ARTICOLE RECOMANDATE

2 Comments

  1. anca_anca3 11/05/2014 at 15:15 - Reply

    Buna ziua. Eu am avut psoriazis iar mama s-a adresat Părintelui staret [editat] de la Mănăstirea [editat] iar parintele cu ajutorul sfintelor rugaciuni, la doar o zi dupa discutie, a reusit sa faca reala vindecarea mea. Practic cu ajutorul rugaciunilor catre Bunul Dumnezeu am reusit sa ma vindec de aceasta grea boala. Contactati Parintele, mergeti la manastirea sa si vei vedea ca veti fi ajutati daca aveti incredere. Doamne ajuta!

    • Admin 12/05/2014 at 06:03 - Reply

      Totuşi aici se încearcă promovarea unor metode raţionale, focalizate eventual pe legătura cauză-efect, efectul sinergic al unor suplimente deja recunoscute ca eficiente. Ar fi penibil ca după ce ne-am conectat la internet, să ajungem doar să facem mătănii pentru vindecarea unor boli oricum destul de greu de suportat.

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.