suplimente, shop, magazin, GetFit

Confirmarea înseamnă comunicare

Confirmarea, interactiune sociala

ARTICOLE RECOMANDATE

AUTOR: Greduan

Voi vorbi despre confirmări, ce sunt acestea, cum funcţionează, şi de ce sunt importante. Ar putea fi un post lung sau scurt. Deci să începem. Mai întâi, ce este o confirmare? Confirmarea este ceva spus sau făcut, pentru a aduce la cunoştinţă cuiva, că afirmaţia sau acţiunea lui a fost observată şi înţeleasă. Acestea pot fi „OK!”,  „Am înţeles.”, „Ah, aşa deci!”. Ceea ce permite celuilalt să afle că ai primit comunicarea lui.

Acţiunile pot fi de asemeni o confirmare, de exemplu aplaudând aprobi interpretarea cuiva, şi de asemeni comunici că ţi-a plăcut. O apreciere. O plecăciune. Toate acestea sunt confirmări. Transmit de asemeni diferite semnificaţii pe lângă confirmare.

Iar cineva care transmite o confirmare potrivită, te face să te simţi bine. Preferi să discuţi cu astfel de persoane, iar pe cei care nu transmit confirmări potrivite, îi eviţi.

Confirmările pot fi de asemeni încurcate în câteva moduri. Cum ar fi de exemplu, când confirmarea ta este insuficientă, nu este auzită, sau nici nu oferi una. Ceea ce îl face pe celălalt să stagneze, având un sentiment de incertitudine dacă a fost sau nu auzit. Cel mai frecvent aceşti oameni vor trebui să se repete pentru a se asigura că au fost înţeleşi.

În mod similar, poţi oferi prea multe confirmări. Nu îmi vine în minte un exemplu concret, dar se poate întâmpla. Celălalt ar putea fi copleşit.

Poţi de asemeni oferi o confirmare inoportună. Te-a deranjat vreodată cineva repetând ceva la infinit, răspunzându-i pe un ton iritat sau supărat,  „Bine, am înţeles!”? Aceasta este o modalitate greşită de a confirma, dat fiind că ai spus-o doar pentru ca persoana să tacă. Plus că celălalt rămâne cu un sentiment de disconfort.

Confirmarea poate fi de asemeni oferită când ceva este finalizat. Ți-a fost ordonat sau cerut să faci un lucru, şi confirmi lăsând pe celălalt să creadă că ai înţeles şi îl vei face, iar când vei termina, va afla acest lucru. Într-un fel aceasta este o confirmare mai complexă, fiindcă îl laşi pe celălalt să creadă că cererea lui a fost îndeplinită, cea ce înseamnă că acea comunicare a fost auzită, şi de asemeni persoana nu trebuie să-şi facă în continuare griji dacă ai terminat acel lucru.

Există diverse trucuri, improvizaţii şi certitudini despre confirmări. Le veţi învăţa din experienţă, eu doar vă împărtăşesc atât cât cunosc în prezent.

Află dacă oferi confirmări adecvate. Sunt un segment important al comunicării, fără de care aceasta devine o imensă piatră de moară.

confirmarea; comunicare; interactiune sociala

SURSA: Greduan Blog

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.