suplimente, shop, magazin, GetFit

Rolul opioizilor endogeni în patofiziologia comportamentului autoagresiv şi suicidar

Sher L, Stanley BH.
Departmentul de Psihiatrie, Universitatea Columbia, şi Institutul Psihiatric al Statului New York, New York, NY 10032, SUA.

Rezumat

Multiple tipuri de dovezi sugerează că opioizii endogeni sunt implicaţi în patogeneza autoagresiunii nonsuicidare (AANS). Dovezile pentru un astfel de rol, sunt fundamentate pe un succes parţial al tratamenului cu antagonişti de opioizi pentru ameliorarea AANS, raportări de sensibilitate alterată la durere în timpul episoadelor AANS, şi constatări ale unor niveluri alterate de opioizi endogeni pentru indivizii cu AANS. În timp ce comportamentul suicidar (CS) şi AANS sunt comportamente distincte, AANS este un factor de risc semnificativ pentru tentativele de suicid. Coexistenţa ridicată a CS şi AANS sugerează că ar putea utiliza o biologie comună. Datele disponibile sugerează că opioizii endogeni ar putea fi implicaţi în patofiziologia CS. Studiile viitoare ale rolurilor opioizilor în mecanismul biologic al AANS şi CS sunt binevenite şi ar putea conduce la dezvoltarea unor noi modalităţi de tratament.

SURSA:The role of endogenous opioids in the pathophysiology of self-injurious and suicidal behavior

automutilare, tentative de suicid, Naltrexon, autoagresiv

ARTICOLE RECOMANDATE

One Comment

  1. Admin 19/01/2012 at 18:02 - Reply

    Influenţa sistemului endogen opioid asupra consumului ridicat de alcool şi predispoziţia genetică pentru alcoolism
    Christina Gianoulakis
    Douglas Hospital Research Centre and Department of Psychiatry, McGill University, Montreal, Que.

    Consumul acut sau moderat de alcool stimulează eliberarea peptidelor opioide în regiunile creierului asociate cu recompensa şi obişnuirea şi care mediază, cel puţin în parte, efectele de obişnuire ale etanolului.

     

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.