suplimente, shop, magazin, GetFit

Cazul 1: Depresie cronică şi anxietate, bărbat, 46 de ani – Tratament ortomolecular

Mergi către Abstract şi Introducere (Răspuns la tratamentul ortomolecular)
Autor: Raymond J. Pataracchia, B.Sc., N.D.1
Clinica de Cercetare Medicală Naturopată, 20 Eglinton Avenue East, Suite#441
Toronto, ON, Canada, M4P 1A9.
Case 1: Chronic Depression and Anxiety, male, 46 years oldfragment

Acest pacient era primarul unui mic oraş în Northern Ontario. Se lupta cu o depresie stoic-monotonă de 10 ani. Antidepresivele au devenit în timp mai puţin eficiente şi a fost considerat refractar la tratament (care nu răspunde). Avea ideaţie ruminantă dominant negativă şi ocazional înclinaţie suicidară. Mama, sora şi fratele său aveau depresie. A reacţionat rău la dulciuri şi alcool, iar omiterea meselor provoca dureri de cap, iritabilitate şi oboseală (tendinţă hipoglicemică). Era ameţit de 2,3 ori pe săptămână (suprarenale obosite), şi avea insomnie de 1,2 ori pe săptămână. A avut prostatită (prostata inflamată) cu 12 ani înainte, şi au fost administrate câteva serii de antibiotice. A avut o infecţie virală Epstein Barr în 1972, un declanşator potenţial al tulburărilor afective,1 cu raportarea iluziilor vizuale. Avea oboseală şi constipaţie semnificative. (Figura 1)

Evaluare

• Nivel ridicat de cupru tisular (toxicitate) şi un raport zinc/cupru scăzut.
• Nivel ridicat de homocisteină serică pe nemâncate (submetilare moderată)
• La Testul de toleranţă la glucoza orală (TTGO) glicemia scădea la proba la 2 şi la 3 ore (hipoglicemie).
• Niveluri serice ‘normale’ ale hormonilor tiroidieni, cu temperatura corporală scăzută şi simptomatologie clară de hipotiroidism, de ex. sindromul  de temperatură scăzută Wilson.

Tratament

Toxicitatea cuprului a fost iniţial abordată cu zinc 50 mg, alginat de sodiu şi chlorela. În  aceste cazuri în mod obişnuit cresc doza de zinc funcţie de toleranţă, cu câte 15 mg lunar. Vitamina B6 a fost administrată în forma activă fosfat-5-piridoxal (P-5-P), şi adeseori cresc doza până când pacientul experimentează o reamintire semnificativă a viselor, cel puţin de două ori pe săptămână; formarea memoriei este cel puţin în parte dependentă de vitamina B6.2 Pacienţii care prezintă intoxicare cu metale grele, sunt suspectaţi că au metabolism tiroidian scăzut. Adeseori reţin toxine ale metalelor grele dacă un stresor este destul de semnificativ pentru a încetini metabolismul şi slăbi organele care în mod normal le-ar elimina, de ex. ficatul, rinichii şi intestinul.3-5 Declanşatorii obişnuiţi ai stresului includ nu doar sursele exogene, dar de asemeni stresori fizici cum sunt infecţiile virale sau metalele toxice.

omega 3, trigliceride, ulei de peşte

Am tratat starea hipotiroidiană cu un protocol fitoterapeutic (blue flag, guggulipid, fucus, ashwaghanda) şi tiroidă deshidratată (prescrisă pe reţetă), în timp ce monitorizam zilnic temperaturile la trei ore după trezire. Prefer să văd temperaturile cum cresc spre limita superioară a intervalului, pentru a determina eficienţa protocolului tiroidian. Am folosit crom în doze înalte 600-1200 mcg, şi o dietă slabă cu 40% proteine pentru rezolvarea perturbaţiilor glicemiei. Aspectul submetilării în acest caz era moderat, iar tratamentul cu metilcobolamină (metil-B12) 0.5-1 mg, acid folic 0.5-1 mg, şi betaină HCl 500 mg zilnic, era suficient.  Complexul B folosit în acest caz, este un standard în cele mai multe protocoale ale sănătăţii mintale. Preferinţa mea pentru acizii graşi esenţiali (EFA) în cazurile de adulţi cu tulburări de dispoziţie, este un raport acid eicosapentaenoic (EPA) cu acid docosahexaenoic (DHA), 3:1. Nu consider că EFA ar avea un rol central în reversia patologiei psihiatrice, dar au un efect stabilizator, şi ajută în menţinerea intactă a structurii membranei neuronilor, aspect important la clienţii care reduc medicaţia. În aceste cazuri, adeseori prescriu Ginkgo pentru a ajuta în menţinerea echilibrului receptorilor neuronali şi semnalizării electrice, pentru prevenirea efectelor decompensării receptorilor asociaţi medicaţiei. Glicinatul de magneziu este un excelent reglator intestinal şi adjuvant pentru somn, iar compusul glicină este un aminoacid antianxios sigur. De obicei menţin cam 600 mg zilnic pentru cele mai multe cazuri ale tulburărilor de dispoziţie la adulţi. Magneziul este de asemeni util pentru cei cu metabolizare lentă, pentru a contracara creşterea calciului tisular; calciul tisular (un mineral sedativ) este crescut în stările hipotiroidiene. Vitamina C şi niacina, 3 g din fiecare au fost utilizate iniţial, iar acum menţine 1000 mg hexanicotinat de inositol (B3-HEXA) şi 750 mg de vitamina C. Doza sa curentă de zinc este sub 60 mg /zi. (vezi Figura)

zinc tablete

anxietate, depresie cronica, studiu, caz

Figura 1: Modificările simptomelor pe durata tratamentului Cazului 1

Sumar

Problema fundamentală în acest caz era toxicitatea cuprului şi metabolismul tiroidian scăzut. După tratarea acestor factori, a devenit mai fericit, mai stăpân pe situaţie şi avea mai multă energie. În doi ani a experimentat reversia aproape completă a depresiei şi anxietăţii. După 6 luni am început să-i administrez un mix personalizat de suplimente, pentru reducerea numărului capsulelor şi îmbunătăţirea complianţei. Doza lui de suplimentare actuală este de 3 capsule, de 2 ori/zi. Doza actuală de Gingko este 3 capsule zilnic. Este pe tratament tiroidian şi am ca obiectiv optimizarea ulterioară a funcţiei tiroidei. Acum evaluez nivelurile sale plasmatice şi urinare de mercur, atât cel ionic/anorganic cât şi speciile metilice. În prezent evaluez de la bun început speciile de metil organic plasmatic şi urinar, cât şi cele ionice/anorganice, în aproape 40% din cazurile de tulburare bipolară. Doar nivelurile tisulare din firul de păr nu exclud toxicitatea mercurului. Analiza părului ajută în determinarea eficienţei organismului când excretă mercur organic la nivel de ţesut, în comparaţie cu încărcarea organismului cu mercur organic plasmatic.] Tratamentul său în desfăşurare menţine ‘cea mai scăzută’ doză eficientă de tratament; nu mai administrează Tarazadon, iar la ora actuală renunţă la Effexor, după o doză scăzută de 75 mg.

vitamina C-500

inositol; cupru; anxietate; depresie cronică; omega 3

ARTICOLUL INTEGRALOrthomolecular Treatment Response

ARTICOLE RECOMANDATE

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.