suplimente, shop, magazin, GetFit

Cazul 2: Anxietate cronică şi depresie – femeie, 47 ani – Tratament ortomolecular

Mergi către Abstract şi Introducere (Răspuns la tratamentul ortomolecular)
Autor: Raymond J. Pataracchia, B.Sc., N.D.1
Clinica de Cercetare Medicală Naturopată, 20 Eglinton Avenue East, Suite#441
Toronto, ON, Canada, M4P 1A9.
Case 2: Chronic Anxiety and Depression, female, 47 years old – fragment

Această pacientă era depresivă de mulţi ani. Avea un istoric familial al depresiei. A experimentat o ‘cădere nervoasă’ în 2003, când a pierdut în greutate 14 kg. Avea insomnie încă de când era adolescentă cu trezire la miezul nopţii şi era neodihnită în momentul trezirii. Era pe antidepresive şi somnifere de ani întregi. Avea fibromialgie semnificativă (adeseori o stare de hipotiroidism), durere asociată de gât şi umeri. [Durerea musculo-scheletică poate fi asociată cu lipsa de adenozin-trifosfat (ATP) în celulele musculare; ATP este necesar pentru a permite relaxarea celulelor musculare.6 Funcţia tiroidiană inadecvată este asociată producţiei necorespunzătoare de ATP la nivel mitocondrial].7 Avea o tumoră intestinală non-malignă îndepărtată cu doi ani înainte. Era constipată cu doar 4 mişcări intestinale într-o săptămână şi doar 10 cm de bol fecal pentru fiecare mişcare. Avea un istoric al durerilor de cap netratabile. A experimentat vedere neclară (care poate fi asociată suprarenalelor) toată ziua, mai accentuat dimineaţa, şi avea mâini si picioare reci (adeseori asociate tiroidei). [Vederea în ceaţă nu este întotdeauna asociată cu suprarenalele, dar fiziologia suprarenalelor are o legătură cu menţinerea presiunii sângelui în perioadele stresante, iar alimentarea arterială retiniană asigurată prin fluxul sangvin cerebral, poate stagna când presiunea arterială scade].8 Avea un istoric de anemie, tulburări menstruale, sindrom premenstrual (SPM), şi depresie hormonală post-partum; era în mod obişnuit peri-menopausală, cu menstre neregulate. (Figura 2)

Evaluare

• Nivel scăzut de fier în firul de păr şi plasmă
• Rezultat ‘Normal’ al hormonului stimulator tiroidian (TSH) în pofida temperaturii corporale scăzute
• Mineralele din firul de păr specifice suprarenalelor obosite şi hipotiroidismului, sunt un indicator al unei metabolizări lente
• Nu avea metale grele tisulare; mercurul anorganic nu a fost exclus, însă dat fiind reacţia ei rapidă (mai jos), probabil că nu avea mercur plasmatic semnificativ; rapoartele mercurului din păr nu au evidenţiat precauţii pentru mineralele antagoniste importante (fier, seleniu, zinc).
• Homocisteină pe nemâncate ridicată

vitamina C, tamponata, acid ascorbic

Tratament

Iniţial i-am administrat un complex multimineral/vitaminic potent, vitamina C 1000 mg de 3 ori /zi, vitamina A 20 000 UI, un supliment EPA/DHA 3:1, un remediu fitoterapeutic pentru suprarenale (eleutherococcus, sarsaparilla, măceş, păducel, lucernă) fără lemn dulce, de două ori pe zi, şi glicinat de magneziu la ora de culcare. A început o dietă fără gluten. Un complex de fier a fost adăugat în Noiembrie 2008 şi 5-hidroxi-triptofan (5-HTP) 50-100 mg la ora de culcare. Un protocol fitoterapeutic tiroidian (blue flag, guggulipid, fucus) a fost adăugat în Martie 2009. (Figura 2).

omega 3, trigliceride, ulei de peşte

Anxietate Cronica, Depresie, femeie, 47 ani

Figura 2. Modificările simptomelor în timpul tratamentului Cazului 2

Sumar

Cauza primordială a stării ei, era după toate probabilităţile stresul suprarenal şi aportul mineralo-vitaminic conducând la compromiterea secundară a tiroidei. De observat că unii oameni au compromisă funcţia tiroidiană, recuperabilă prin tratamentul suprarenalelor.3,9 Rezolvând aceste aspecte, a experimentat ameliorări semnificative pentru anxietate şi depresie. Scorul depresiv (DS) al diagnosticului Hoffer-Osmond (HOD) a scăzut de la 8 la 3 (interval normal), iar soţul ei a observat că era o „persoană diferită”. A avut o reducere de 75% a simptomelor dureroase asociate fibromialgiei pe durata a două luni. Se simţea mai bine fără gluten. Tratamentul ei de întreţinere la ultima vizită era în curs de desfăşurare şi la nivel minim.

depresie; anxietate cronica; femeie; tratament ortomolecular

ARTICOLUL INTEGRALOrthomolecular Treatment Response

ARTICOLE RECOMANDATE

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.