suplimente, shop, magazin, GetFit

A mers după ce a eliminat grâul

Categories: Reumatologie|0 Comments on A mers după ce a eliminat grâul|Tags: , , , |Daily Views: 1|625 words|3,1 min read|
AUTOR: Dr. cardiolog William Davis

Nu, acesta nu este un titlu pe prima pagină din National Enquirer (un tabloid american, n.t.) de genul: O femeie naşte un extraterestru.
Tom este un bărbat de 26 de ani, cu o situaţie medicală dificilă, o malformaţie cu care s-a născut, ulterior reconstruit chirurgical. Exceptând acest lucru, duce o viaţă normală, este căsătorit, şi este de fapt destul de inteligent.
A venit la mine pentru o opinie referitoare la starea generală de sănătate. Tom se temea că malformaţia congenitală i-ar putea submina şansele pe termen lung pentru o viaţă sănătoasă şi longevitate, deci vroia să optimizeze toate celelalte aspecte ale sănătăţii sale.

Însă când l-am examinat pe Tom, abia se putea ridica pe masa de examinare fără a se cutremura de durere. Când i-am cerut să meargă, a şchiopătat câţiva paşi, iarăşi cu dureri vizibile. Când am întrebat ce îl doare, a răspuns “Toate!”. Spunea că doar dacă se mişcă îl dor toate încheieturile.

Mi-a povestit că cei câţiva doctori care l-au consultat de-a lungul anilor, nu ştiau de ce avea asemenea dureri, nu era artrită reumatoidă, gută, pseudogută, ori altă boală inflamatorie a articulaţiilor care ar fi putut explica dizabilităţile acestui tânăr de 26 de ani. Chiar şi reumatologii erau neputincioşi. De asemeni nu avea legătură nici cu problema congenitală rezolvată chirurgical. Deci Tom îşi ducea viaţa mai departe, cu greu fiind în stare să iasă la o plimbare cu soţia fără a avea dureri, ajungând la ritmul unui bătrân de 80 de ani.

Prin urmare i-am sugerat să elimine toate produsele cu grâu:
“-Nu ştiu cu siguranţă dacă va avea vreun efect, Tom. Dar singura cale să aflăm este să încercăm. De ce nu am încerca o perioadă de 4 săptămâni, în care eviţi meticulos grâul? Nimic rău nu se poate întâmpla.

El şi cu soţia m-au privit uimiţi, dar erau atât de disperaţi să găsească o soluţie, încât au fost de acord să încerce.
Tom s-a reîntors 6 săptămâni mai târziu. A intrat în cameră sprinten şi apoi s-a aşezat pe masa de examinare. Mi-a spus că în câteva zile, toate durerile articulare au dispărut complet. Putea să se întindă, să meargă, era capabil fizic pentru orice activitate fizică normală, fără niciuna din durerile resimţite anterior.

Mi-a zis:
“-Nu credeam că poate fi adevărat. Am crezut că este doar o coincidenţă. Aşa că am servit un sandwich după două săptămâni. În 5 minute au revenit jumătate din durerile anterioare.

Dieta lui Tom este acum fără grâu, iar zilele fără dureri, din fericire fără distrucţii articulare perceptibile.
Deci da, Tom a mers singur şi fără dureri, doar eliminând grâul din viaţa sa. Este acesta un fenomen imun? Declanşează glutenul o reacţie inflamatorie pentru unii oameni? Cu siguranţă există un asemenea substrat în experienţe ca cea a lui Tom.

Grâul conţine mai mult decât gluten. Grâul modern este o colecţie a sute de proteine diferite, glutenul totuşi este cea predominantă, cea care conferă “vâscoelasticitatea” aluatului. Dar sunt implicate mai multe decât glutenul şi boala celiacă când vorbim despre grâu.

grâul, cereale, gluten, poliartrită, mers

SURSA: Man Walks Atfer Removing Wheat

ARTICOLE RECOMANDATE

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.