suplimente, shop, magazin, GetFit

Reblog: Sa jucam Altfel LECTIA lui Eugen Ionescu

om, actor, Eugen Ionescu, Lectia
om, actor, Eugen Ionescu, Lectia
AUTOR: Ilie Andra
articol parţial                               

Actorii sunt oameni, asta nu putem nega. Dar oamenii sunt toti actori? Suntem tentati sa raspundem negativ, si totusi ramane un semn de intrebare. Se spune ca pentru a fi actor iti trebuie talentul de a te putea transpune in diferite roluri, de a trece de la o existenta la alta, fara a lasa propria personalitate sa afecteze viata in care te transpui. Ce inseamna insa a fi om?! Este vorba de aceeasi capacitate de a juca, de a accepta diferite lovituri ale destinului si de a te adapta schimbarii. Noi oamenii in fiecare zi, in fiecare situatie suntem altii. In functie de stare, de durere sau fericire acceptam masti. La inceput nu le recunoastem ca facand parte din noi, treptat le indragim si ne identificam cu cea ce ni se parea strain. Suntem mereu altii si, desi nu recunoastem, jucam roluri, jucam vieti, iar regizorul se afla undeva in intuneric, ascuns. Zambeste cu mila parca, lasandu-ne sa credem ca suntem proprii nostri fauritori de vieti… citeste mai mult

om, actor, Eugen Ionescu, Lectia

ARTICOLE RECOMANDATE

2 Comments

  1. Admin 03/03/2012 at 12:11 - Reply

    Dependenţa cybersexuală tratată cu Naltrexon

    J. Michael Bostwick, MD and Jeffrey A. Bucci, MD

    Dopamina este neurotransmiţătorul care dirijează atât comportamentul normal cât şi adictiv. Alţi neurotransmiţători modulează cantitatea de dopamină eliberată ca răspuns la un stimul, cu salienţa determinată de intensitatea variaţiei de dopamină. Opioizii (endogeni sau exogeni) sunt exemple de astfel de modulatori.

    Originile agriculturii: o perspectivă biologică şi o nouă ipoteză
    Greg Wadley & Angus Martin

    Am revizuit dovezile din câteva domenii de cercetare ce demonstrează că cerealele şi lactatele au proprietăţi tip drog, şi am arătat cum aceste proprietăţi ar fi fost stimulul pentru adopţia iniţială a agriculturii. Am sugerat în continuare că aportul constant de exorfine a facilitat schimbările comportamentale şi creşterea ulterioară a populaţiei prin civilizare, crescând toleranţa populaţiei la:

    1. (1) viaţa în condiţii aglomerate şi sedentare,
    2. (2) consacrarea efortului spre beneficiul celor neînrudiţi, şi
    3. (3) îndeplinirea unui rol servil într-o vastă structură social-ierarhică.

    […]
    Pe viitor, un pas către soluţionarea problemei ce explică comportamentul uman civilizat, ar putea fi încorporarea în modelele etologice, a acestei larg răspândite denaturări a comportamentului prin recompensă artificială.

  2. ovi 03/03/2012 at 22:58 - Reply

    actorii recunoscuti, sunt platiti legal… pentru prestatie…
    noi ceilati, care doar jucam roluri, suntem platiti pentru ele in mod indirect, fraudulos… de cele mai multe ori, ilegal… pentru ca a juca un rol.. inseamna a ascunde realitatea… si tainuirea, care este un fel de minciuna, nu poate fi platita in mod legal
    oricum… nu exista persoana, care sa nu fi jucat un rol… cel putin… asta imi este foarte clar.

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.