suplimente, shop, magazin, GetFit

Urmările grâului

Categories: Psihiatrie|0 Comments on Urmările grâului|Tags: , , |Daily Views: 0|494 words|2,5 min read|
Dr. cardiolog William Davis

După „accidentul” meu cu cele 113 g de pâine, care a determinat un vârf glicemic de 167mg/dl, comparativ cu 113 mg/dl după pâinea Einkorn, am îndurat 36 ore de suferinţă. Obţinând glicemia de 167 mg/dl, am pedalat din greu timp de o oră, revenind astfel la valoarea de referinţă 80. Am simţit o alterare în percepţia spaţiului pentru următoarele câteva ore şi de asemeni dezgust. În orice caz, cam 12 ore mai târziu, m-am trezit cu o copleşitoare senzaţie de greaţă şi o hipersalivaţie ce apare doar înainte de vomă. Nu s-a întâmplat asta, dar starea s-a menţinut de-a lungul zilei următoare.

Dimineaţa următoare aveam dificultăţi de concentrare. Încercând să lecturez un studiu (ce-i drept despre un subiect complex cum este genetica agricolă), a trebuit să citesc fiecare paragraf de 4-5 ori. Aveam crampe abdominale şi o senzaţie de balonare, deşi puteam să mănânc.

A doua noapte a fost plina de vise incredibil de animate şi reveniri intermitente la starea de veghe. M-am trezit de 5 ori de-a lungul nopţii, în perioadele de somn având vise cu detalii şi culori. Am visat că o mare corporaţie încerca în secret să câştige controlul asupra rezervei de apă a lumii şi m-am furişat într-un  sistem complex subacvatic de conducte în lucru, ce făcea legătura cu ţărmul Marilor Lacuri. Ciudat.

Am identificat aceste trăiri ca faţete diverse ale intoleranţei la grâu, de vreme ce erau amintiri ale unor experienţe trăite înainte să elimin grâul din alimentaţie. Erau amplificate şi comprimate după cât se pare fiindcă nu am mîncat grâu o perioadă lungă de timp.

În plus de asta, lăsând la o parte creşterea nesemnificativă a glicemiei, după testarea grâului einkorn, nu am întâlnit niciuna din simptomele gastrointestinale sau neurologice ale grâului obişnuit. Până acum, alte două persoane cu intoleranţă acută la grâu au consumat pâinea noastră Einkorn, în mod similar fără repetarea simptomelor clasice.

Einkorn conţine gluten, însă structura multor gluten-proteine din Einkorn, diferă de cea din pâinea de grâu pe care am testat-o, o variantă de Triticum aestivum modern. Einkorn-ul cu 14 cromozomi conţine cea ce geneticienii numesc genomul A, pe când Triticum aestivum include genomul amestecat a trei plante, combinaţia genomurilor A, B şi D. Genomul D este cel care conţine informaţia genetică pentru cea mai obscură şi imunogenică formă de gluten. Adică Einkorn s-ar putea să nu fie cu totul  benefic, însă este o alegere mai bună decât obscurul Triticum aestivum.
Aştept relatarea propriilor experienţe şi de către alte persoane.

intoleranţei la grâu, simptome, vise, somn agitat

SURSAWheat Aftermath

ARTICOLE RECOMANDATE

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.