suplimente, shop, magazin, GetFit

Ca să slăbeşti, înţeapă-te în deget!

Dr. cardiolog William Davis

Cunoaştem că alimentele care cresc nivelul de insulină, duc la formarea depozitelor de grăsimi. Stoparea acestui proces, permite arderea grăsimilor şi pierderea în greutate. Dacă se începe de la zero, pot fi experimentate scăderi în greutate rapide şi impresionante, chiar şi 500 g/zi.

Deci cum poţi opri secreţia de  insulină?

Cel mai uşor este să elimini sau cel puţin să minimizezi carbohidraţii. Metoda mea favorită este să elimin grâul şi să reduc aportul altor carbohidraţi, cum sunt ovăzul, amidonul de porumb şi zaharurile. Toate aceste alimente, din care grâul este cele mai dăunător, determină creşterea bruscă a glicemiei şi insulinei.

O altă metodă este să îţi verifici glicemia postprandială (la o oră după terminarea mesei) şi menţinerea acesteia sub valoarea de 100 mg/dl. Să zicem că vei servi de exemplu ovăz măcinat.

Glicemia înainte de masă este de pildă 90 mg/dl. La o oră după porţia de ovăz,  glicemia este 168 mg/dl – iar tu ştii că asta va genera insulină şi te îngraşi. De aceea ovăzul ar trebui eliminat. Menţinând glicemia postprandială sub 100 mg/dl, înveţi cum să eviţi declanşarea secreţiei de insulină. Consecinţa va fi micşorarea abdomenului.

Pentru a îndeplini aest lucru, vei avea nevoie de următoarele:

1) Un glucometru – preferatul meu este  One Touch Ultra Mini (13.42$ la Walmart). Este extrem de uşor de folosit şi necesită doar o picătură de sânge. Dezavantaj: testerele sunt cam 1$ bucata. Accuchek Aviva este un alt produs de calitate. (Am avut o mulţime de probleme cu brandul Wallgreen.)

2) Testere – aceasta este partea care costă. Cumpărate câte 25/50 odată pot ajunge pâna la 0.50$-1$ bucata.

3) Ace –  se înfig în stiloul care lansează acul, vine cu glucometrul. O cutie ar trebui să coste doar câţiva dolari.

Nu este necesară vreo prescripţie, nicio asigurare nu acoperă vreun cost, decât dacă eşti diabetic. Pentru a economisi testerele, folosiţi-le doar când un aliment nou sau combinaţie de alimente netestate va fi consumată.

Dacă ieri ai avut două ouă făcute omletă, cu ardei verzi, roşii deshidratate la soare cu ulei de măsline şi o glicemie la o oră de 97 mg/dl, nu e nevoie să verifici din nou dacă mănânci azi acelaşi lucru.

obezitate, slăbire, slăbeşti

SURSA: Cureality

ARTICOLE RECOMANDATE

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.