suplimente, shop, magazin, GetFit

22 – Mai multe despre asocierea autism – gluten » Reichelt

ARTICOLE RECOMANDATE

Data: 25 Martie 1996

Pe 20/03/96, Karyn S. Friedman a scris pe Celiac List:

Autismul ESTE ÎNTR-ADEVĂR, corelat cu procesarea defectuoasă a anumitor proteine – în principal glutenul şi caseina – în neurotransmiţători necorespunzători.

Cele mai noi cercetări sugerează că [boala celiacă şi autismul] sunt de fapt diferite, de vreme ce copiii cu autism prezintă doar rareori pozitivitate la testul de anticorpi. Corelaţia este că există o oarecare permeabilitate intestinală şi malabsorbţie, şi că trebuie menţinută o dietă GF strictă.

Este adevărat că testele endomisium nu sunt foarte frecvent pozitive. Nu este adevărat pentru IgA împotriva la gliadină, gluten şi caseină, în orice caz. În (1), am constatat că pentru 44 de copii autişti diagnosticaţi DSM III, anticorpii IgA au crescut peste limita superioară la 12 din 44 de copii, 8 cu IgA împotriva glutenului şi 6 împotriva gliadinei; 4 (patru) împotriva lactoglobulinei şi 8 (opt) împotriva caseinei. Ceea ce înseamnă o absorbţie intestinală crescută, dar nu boală celiacă. (Uneori sunt anticorpi împotriva câtorva proteine, la unul şi acelaşi pacient.)

Referinţe:

1: Reichelt Kl et al (1991) Probable etiology and possible tretament of childhood autism. Brain Dysfunct. 4:308-319.

anticorpii IgA, copiii cu autism

SURSAMore On Autism-Gluten relationship

Înapoi la CUPRINS

Mesajul tău...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.