Cazul 5: Tulburarea deficitului de atenţie (ADD) /dislexie, bărbat, 42 ani – Tratament ortomolecular
ARTICOLE RECOMANDATEMergi către Abstract şi Introducere (Răspuns la tratamentul ortomolecular) Autor: Raymond J. Pataracchia, B.Sc., N.D.1
Clinica de Cercetare Medicală Naturopată, 20 Eglinton Avenue East, Suite#441
Toronto, ON, Canada, M4P 1A9. Case 5: ADHD/Dyslexia, male, 42 years old – fragment
Pacientul era un adult nefocalizat împrăştiat. Avea tulburarea deficitului de atenţie la adulţi, în grad moderat către sever, cu un scor înalt HOD TS de 60, unul înalt DS 10, si unul înalt PerS 13. Era un om al ideilor, bun în strategiile de afaceri. Era dislexic, cu sarcini de informare secvenţiale, după cum necesita urmărirea contractelor legale. Avea memorie spațiovizuală bună, şi abilităţi matematice (o generalitate în ADD dominat de emisfera dreaptă la copii şi adulţi), dar memorie pe termen scurt şi gândire critică slabe. Avea picioare agitate cu insomnie care se înrăutăţea cu medicaţie ADD. Folosea un inhibitor al pompei de protoni pentru refluxul gastric al unei hernii hiatale. (Figura)
Evaluare
• Homocisteina pe nemâncate normală
• Nivel scăzut de fier plasmatic cu saturaţie normală scăzută
• Fără metale grele tisulare; mercurul plasmatic anorganic şi organic nu a fost exclus
• Trend hipoglicemic
Tratament
Am trecut acest pacient pe o dietă slabă cu 40% proteină şi o schemă zilnică cu B-complex 100’s, B3-HEXA 1.5 g, vitamina C 3 g, P-5-P 50 mg, B6-HCl 200 mg, zinc 30 mg, crom 800 μg, magneziu 800 mg şi acizi graşi esenţiali cu un raport EPA/DHA 3:1. La a doua vizită am adăugat un extract de glande suprarenale şi betaină HCL. La a treia vizită am adăugat vitamina E 400 UI, un complex de fier în doză slabă şi i-am cerut să menţină dieta fără gluten pe care se simţea mai bine. La a patra vizită metabolismul său a revenit şi i-am ajustat suplimentarea omiţând complexul-B, zincul, B6 HCl, betaina HCl şi vitamina C, implementând un multi-vitamino-mineral adaptat (5 cps /zi) pentru metabolizare rapidă, cu un B-complex îmbogăţit metil-B12 2mg (fără acid folic), cupru 2 mg, crom polinicotinat 600 μg, şi hidroxiapatit de calciu 200 mg. La a cincea vizită după o lungă călătorie peste hotare, i-am administrat un probiotic potent pentru normalizarea digestiei. La a şasea vizită am adăugat un remediu fitoterapeutic pentru reglarea glicemiei (Syzygium, Oplopanax, Sylibum, Nopal). (Figura 5)
Sumarul modificării simptomelor
Acest adult cu tulburarea deficitului de atenţie (ADD) a resimţit ameliorări semnificative ale gândirii şi dispoziţiei. Simptomele supra-stimulate ale ADD (incluzând dislexie), nu mai erau prezente. Tratamentul ortomolecular i-a permis o mai bună performanţă a muncii şi o senzaţie de bunăstare generală. Refluxul său gastric s-a îmbunătăţit rapid şi a fost reversat pe durata a 6 luni. Dezechilibrele primordiale în acest caz erau cel mai probabil suprarenalele şi glicemia, însoţite de intoleranţa la gluten.4 Era destul de bine la ultima vizită, continuând cu o schemă de întreţinere. Multe cazuri de ADD se prezintă cu toxicitate a cuprului, care în stadii iniţiale forţează metabolismul să facă tranziţia de la rapid către lent. Cazurile ADD cu metabolizare rapidă tolerează Ritalin sau Concerta, dar eventual devin refractare la acestea şi se agravează prin utilizarea acestor stimulente.
probleme de memorie, tratament, dislexie, atenţie
ARTICOLUL INTEGRAL – Orthomolecular Treatment Response
One Comment
Mesajul tău...Anulează răspunsul
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
cine depisteaza dislexia? psihologul sau psihiatrul? neurologul?